Системи за образуване на мъгла 2

Едно от многото приложения на мъглообразуващите системи е премахването на миризми.

Системите за мъглуване са подходящи за премахване на миризми, произтичащи от третирането на отпадъци, биоразградими отпадъци или животински отпадъци и за усвояване на вредни летливи съединения. Тази система не само могат да пречистват въздуха от миризми, но и да премахват примеси, които могат да са вредни за човешкото здраве (въглероден диоксид и метан). Също и разпространени замърсители, като амоняк и сероводород.

Други примери за замърсяване на въздуха са с въглероден диоксид, амоняк, сероводород и метан. Въглеродният диоксид и метанът са без мирис, а високата им концентрация във въздуха може да е фатална.

Има вещества които се използват в системата за неутрализиране или замаскиране на неприятните миризми.  Вещества от биологичен произход – използват се в мъглуващите системи за разделяне на веществата или за премахване на причините за възникване. Биологично това може да стане като се увеличава броя на аеробните и ограничаване на благоприятните за създаване на анаеробни бактерии. Към момента съществуват примери за следните добавки – разтвор на полезни микроорганизми създадени специално за отстраняване на миризми. Всички материали са безопасни.

За неутрализиране на миризми в мъглуващите системи се използват и маскиращи добавки, химически неутрализатори или вещества абсорбиращи миризми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вземи оферта

Ако желаете да получите оферта от нас, без никакви финансови ангажименти и излишни обвързаности, свържете се с нас! Разкажете ни за проекта си, а нашите специалисти ще посетят обекта и на място, за да предложат детайлно решение.