С над 80-годишен опит в областта на поливането, Rain Bird осигурява на клиентите си качествен продукт, признат от професионалистите по цял свят. Rain Bird е събрал престижни референции в поливането с различни приложения: обществени паркове, общински терени, представителни площи, спортни терени, писти за лека и тежка атлетика, игрища за голф, хиподруми за конни надбягвания и др.
Rain Bird проектира и произвежда всички ключови компоненти на една поливна система, за да осигури интелигентно използване на водата. Използването на продукти Rain Bird за цялата система, ще осигури оптимална работа и съвместимост между отделните елементи.
Професионалистите в поливането избраха Rain Bird. Нека градината Ви се възползва от най-доброто от технологията на Rain Bird!

green-project-rain-bird-rotors-3500-seriesРоторни разпръсквачи

Разпръсквачи за средно големи и големи тревни площи;
Радиус на покритие: от 4.9 до 29.0 метра (в зависимост от модела и дюзата);
Регулируем сектор: от 40° до 360°;
Набор от дюзи към всеки роторен разпръсквач в зависимост от налягането, дебита и размер на тревните площи, които искаме да напояваме;
С пластмасови глави (за тревни площи) или метални глави (за каменисти почви, тенис кортове и др.)

green-project-rain-bird-spray-1800-seriesИзскачащи разпръсквачи тип спрей
Изскачащите разпръсквачи намират най-широко приложение при напояване на малки и тесни тревни площи. Радиус им на покритие е от 0.5 до 5.5 метра (в зависимост от дюзата). Оптималното налягане при което работят е от 1.4 до 2.8 атм. Регулируем сектор: от 0° до 360°. Дюзи за неправилни и тесни правоъгълни площи;
Височина на издигане на главата им – 5, 7.5, 10, 15 и 30 см.

green-project-rain-bird-valvesЕлектромагнитни клапани

Употребата на електромагнитните клапани е свързана с автоматизацията на процеса на напояване;
Лесни за сервизиране;
Соленоид: 24V; 9V
С опция за регулатор на налягане

esp-lxmodularПрограматори
Автоматизират процеса на напояване (мозъкът на поливната система)
От 1 до 48 станции (поливни кръга) за паркове и градини и до 103 станции за голф игрища
Възможност за програмиране на няколко независими една от друга програми за всеки програматор
До 4 стартови времена на ден за всяка една програма;
Богата гама от функции: 7 дневен цикъл на работа, избор на дни от седмицата за поливане, % увеличение или намаление на поливната норма според сезона, ръчен режим на работа и др.
Трансформатор 220V – 24V

green-project-rain-bird-rsd-bexСензор за дъжд
Това е най-често използваният сензор при изграждането на поливни системи в България предвид метеорологичните условията. Наличието на такъв сензор за дъжд пести вода от излишно напояване при дъжд, а също така предпазва растенията и тревните площи от преполиване. Преовлажняването води до загниване и разпространение на мъхове и гъби.