Богатата гама на HUNTER от подземни потъващи разпръсквачи, дюзи, електромагнитни клапани, контролери, системи за управление и аксесоари.

Компанията HUNTER е производител от най-високо ниво, с качество отговарящо на международните стандарти. Фирмата HUNTER притежава десетки патенти свързани с новите идеи в автоматизираното подземно напояване, което я прави един от световните лидери.
Продуктите на “HUNTER Industries” са инсталирани и работят безотказно във всяка една точка от земното кълбо като: градини и паркове в цяла Европа; футболни стадиони в Европа, САЩ, Латинска Америка и Австралия; екзотични градини в Индия; Голф игрища в Европа, САЩ, Южна Африка, Австралия и Азия; бейзболни игрища в САЩ, дори и в обществени центрове в Саудитска Арабия. Всички тези места по света, повишават своята красота, естетичност и свежест благодарение на продуктите на фирма “HUNTER Industries”.

Роторни разпръсквачиgreen-project-hunter-rotors

Роторните разпръсквачи се използват при по-големи тревни площи. Радиусите които покриват са от 5 до 15 метра., а икономичността им е значително подобрена. Голямото разнообразие на дюзи гарантира покриването на сложни по форма и размери площи. Възможност за регулиране на сектора от 40 до 360°. Работят напълно безшумно без тракане и прекъсване на струята.

green-project-hunter-prosprayИзскачащи разпръсквачи тип спрей

Изскачащите разпръсквачи тип спрей се използват при малки тревни площи, цветни лехи и храсти. Това са малки дефлекторни разпръсквачи, които се инсталират скрито в земната повърхност. Водното налягане кара стеблото с дюзата да изскача и след като приключи поливането се прибира. Работят при по-ниско налягане от роторните разпръсквачи. Имат възможност за регулиране на сектора от 0 до 360°.

green-project-hunter-mp-rotator-1MP Rotator®
MP Rotator® е въртяща се дюза, която се монтира на разпръсквачи тип спрей вместо стандартна дюза. Преимуществото им е намален разход на вода, намалява повърхностния отток и ерозията, а множеството струи разпределят равномерно водата по дължината на радиуса. По характеристика MP Rotator заема свободната ниша между роторните и спрей разпръсквачи.

green-project-hunter-valvesЕлектромагнитни клапани
Електромагнитните клапани се задействат от импулс подаден от програматора, след което се отворят и захранват с вода съответния кръг от разпръсквачи. Съществуват различни модели в зависимост от дебита, налягането и материала от който са изработени.

green-project-hunter-ecindoorВътрешни програматори

Програматорите са малки компютри, които са опростени и лесни за управление от потребителите. Имат възможност за настройване на време, продължителност и сесии на напояване. Програматорите за вътрешен монтаж не са устойчиви на атмосферни влияния. Монтират се в сухи помещения.

iccВъншни програматори

Този тип програматори позволяват монтаж на открито без да се влияят от атмосферните условия. Заключващата се кутия предпазва от деца и неволно препрограмиране.

green-project-hunter-svc-smart-valve-controllersВодоустойчиви програматори

Програматорите на батерия са подходящи за обекти без наличие на ел. захранване или за вилни къщи (захранването не се прекъсва дори при срив в ел. захранването) Работи само с една алкална батерия 9V. Напълно водоустойчив и компактен, той се монтира в шахтата за клапани. Изключително лесен е за програмиране.

green-project-hunter-wind-clikСензор за вятър

Сензорът за вятър дава възможност да се контролира изключването на поливната система при висока скорост на вятъра. Това предпазва от неефективно поливане. Регулира се в зависимост от желаната скорост на вятъра от 19 км/ч до 56 км/ч.

green-project-hunter-rain-clikСензор за дъжд

Това е най-често използваният сензор при изграждането на поливни системи в България предвид метеорологичните условията. Наличието на такъв сензор за дъжд пести вода от излишно напояване при дъжд, а също така предпазва растенията и тревните площи от преполиване. Преовлажняването води до загниване и разпространение на мъхове и гъби. Настройката от 5 до 20 мм паднал валеж става лесно и бързо само с едно завъртане. Настройка на времето за изпаряване се осъществява чрез въртящ се пръстен.

green-project-hunter-freeze-clikТемпературен сензор

Сензор против замръзване. Изключва системата при падане на температурата под 3°С (37°F).

green-project-hunter-et-system-sensorМини метеостанция

Малка метеостанция за управление на поливната система в зависимост от метеорологичните условия. Станцията подава сигнал към програматора за изключване на поливната система при дъжд, при вятър със скорост от 19 км/ч до 56 км/ч или при температури под 3°С (37°F).

solarsync_11Solar sync

Solar sync продължително записва данни за слънце и температура, които се използват за изчисление на изпарението на влагата (ET). Автоматично изчислява нуждите от вода, освен това сезонно настройва контролера. Функция Quick Response™ : Изключва системата веднага щом започне да вали. Настройка на максимален сух период: Настройката за рестартиране ще компенсира променливото ниво на валежи. Соларният сензор измерва слънчевите лъчи за да запази вашата тревна площ при високи нива. Спира напояването, когато температурата на въздуха достигне 3°C