Системи за образуване на мъгла

Едно от приложенията на системите за образуване на мъгла е охлаждането.

За понижаване на температурата на въздуха за продължително време се използват охладителни системи или системи за мъглуване. Тези системи могат да намалят температурата с 15 ° С, макар и с леко увеличаване на влажността. Приложението  на тези системи е различно – от открити спортни площадки (тенис кортове, голф игрища), до декоративно използване на закрито (ресторанти, хотели, на сцени и арени). Също така широко разпространени са мъглуващите системи: в тематични паркове, курорти, лодки, фонтани, водопади, в дворовете.

Системи за образуване на мъгла на открито или дим са ефективно използвани в продължение на десетилетия за охлаждане на околната среда.

Процесите, при който значително се намалява температурата на въздуха, се наричат “термодинамични.”  Действието се състои в “незабавното изпаряване” на водни капчици с диаметър до 5 микрона. Това се получава при налягане от 70 бара. От физична гледна точка енергия се изразходват за изпаряване е значителна (за изпаряването  на 1 г вода са нужни 600 калории топлина). Високата ефективност на метода води до намаляване на температурата.

Характеристиките на системата зависят от влажността и температурата на околната среда.  Оптимална производителност за  работа на системата: температура 29-45 ° С, влажност 40-90% (осигурява добра работа на системата), а при влажност по-малка от 40% от системата ще работи перфектно. Така понижаването на влагата и/или повишаване на температура дава висока производителност на системата. Основна роля играе правилното проектиране на системата за високо ниво на охлаждане. Охлаждането е в пряка зависимост от количеството изпарявана влагата.

При инсталиране в дворове на ресторанти или в близост до басейни на пет-звездни хотели, системата създава уникален и приятен климат. При инсталиране на открито, когато искате да се понижи температурата, мъглуващите системи са идеалното решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вземи оферта

Ако желаете да получите оферта от нас, без никакви финансови ангажименти и излишни обвързаности, свържете се с нас! Разкажете ни за проекта си, а нашите специалисти ще посетят обекта и на място, за да предложат детайлно решение.